Resultaten voor mijn site

mijn site
Blegny-Mine.
Mijnsite De Schacht Heusden-Zolder Toerisme Limburg.
Mijnsite De Schacht Heusden-Zolder. 32 11 80 80 88. de openbare site is altijd toegankelijk. Toegankelijke gebouwen tijdens hun openingsuren die kunnen variëren van gebouw tot gebouw. In 1992 sloot de laatste mijn van de Benelux haar deuren in Zolder. Toch was het de eerste plaats waar de beschermde gebouwen een nieuwe bestemming kregen. Ze blijven samen met de schachttoren de Monnoyerschouw en het dodenhuisje zichtbare relieken van het zwarte goud. In het badhuis lavoir vind je nu een eetkaffee met de toepasselijke naam Den Lavaar en CEDUBO met een permanent vrij toegankelijke tentoonstelling over duurzaam bouwen. De elektriciteitscentrale werd vakkundig gerestaureerd.
Mijnmuseum Beringen Musée de la Mine Bergbaumuseum Mine Museum.
De mijnsite van Beringen omvat 100.000 m aan bestaand gebouwenpatrimonium. Daarmee is het de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen en uniek in Europa. Van alle overige mijnsites in Limburg is het de enige site waar het industriële hart van de mijn werd bewaard. Onder de noemer be-MINE wordt de site nu herbestemd als een toeristisch-recreatief project. Stedelijke functies als wonen werken en winkelen worden daarbij evenwichtig met elkaar vervlochten en krijgt de historische locatie een waardige waardevolle en eigentijdse invulling.
Stad Beringen Stadsontwikkeling Stad naar morgen Een nieuwe toekomst voor de mijnsite.
be-MINE groeit uit tot een attactiepool. be-MINE groeit uit tot een attractiepool. De voormalige mijnsite ondergaat op dit ogenblik een serieuze metamorfose. De site krijgt een herbestemming volgens aangegeven masterplan. Toeristisch Onthaal Limburg is in 2013 geopend in het inkomgebouw en wordt door Toerisme Beringen uitgebaat. Het Mijnmuseum werd in 2012 vernieuwd en zal er tegen 2017 een belevingstraject bijkrijgen dat loopt door de badzalen lampenzaal kipzaal en kolenwasserij. In en rond de gebouwen is ook ruimte voor evenementen en tijdelijke tentoonstellingen. Mijn Zwemparadijs werd op 14 juni 2014 geopend en is de eerste grote recreatieve attractie op de site be-MINE. Het is een project van Sportoase i.s.m Stad Beringen.
Mijnsite De Schacht Toerisme Heusden-Zolder.
De mijnexploitatie in Zolder startte in 1923. Toen de mijn in 1992 haar deuren sloot betekende dit het einde van de laatste mijn in de Benelux. Enkele belangrijke gebouwen van de voormalige mijnzetel zijn als monument beschermd in 1993. De meeste hiervan hebben reeds een andere bestemming gekregen zoals de fraai gerestaureerde electriciteitscentrale. Het voormalig badhuis bevat een cafetaria en is nu het Centrum voor Duurzaam Bouwen CEDUBO. Het administratief hoofdgebouw heeft zijn oude functie behouden zij het dan voor diverse ondernemingen. Het ophaalmachinegebouw wordt De Verdieping een multifunctioneel pand met ruimte voor o.a.
Winkelpark op mijnsite wordt be-MINE Boulevard Beringen Het Nieuwsblad.
Het winkelpark op de mijnsite van Beringen is omgedoopt tot be-MINE Boulevard. Met deze nieuwe naam wil men de gezellige sfeer van deze winkelbuurt gele.
Home.
De mijnsite van Beringen omvat 100.000 m aan bestaand gebouwenpatrimonium. Daarmee is het de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen en uniek in Europa. Van alle overige mijnsites in Limburg is het de enige site waar het industriële hart van de mijn werd bewaard. De mijnsite is gelegen in het kleinstedelijk gebied van de derde grootste stad van Limburg en aan de voet van twee terrils. Onder de noemer be-MINE wordt de site nu herbestemd als een toeristisch-recreatief project. Stedelijke functies als wonen werken en winkelen worden daarbij evenwichtig met elkaar vervlochten. Met het masterplan voor de herbestemming van 32 hectare mijnterrein krijgt de historische locatie een waardige waardevolle en eigentijdse invulling. Stay tuned read our news.
wandelroutes Beringen Mijnsite wandelroutes Limburg.
Mijnsite wandelroutes Limburg gps
Website Website C-mine Genk.
Welkom in Wallonië Wallonië België Toerisme.
Wallonië België Toerisme wil je laten kennismaken met de vele rijkdommen in het zuiden van België.

Contacteer ons

+  aanmelden bij Bing
+  bedrijf toevoegen aan google maps
+  zoekmachine marketing
+  promoot je website
+  google analytics aanmelden
+  zoek machines
+  zoekmachines internet
+  alle zoekmachines
+  mijn site
+  gratis link toevoegen
+  Aanmelden website
+  website google aanmelden